PCM Teknologi

Att hitta precis den där bäddmadrassen som kommer att passa dig och inte ruinera dig på kuppen kan ibland kännas omöjligt men inte om du tar hjälp av oss. Men om du tar del utav de tips och råd som finns på vår hemsida så kommer det att bli hur enkelt som helst att hitta just den bäddmadrass som kommer ge dig många bekväma nätter. Men varför är egentligen bäddmadrasserna från Zomna så mycket bättre än de som säljs hos våra konkurrenter?

En av de största skillnaderna med de bäddmadrasser som du kan hitta med hjälp av vår hemsida är att dessa madrasser har ett temperatur reglerande överdrag som är tillverkat i ett så kallad PCM material. PCM i denna benämning står för Phase Change Material och denna teknik användes faktiskt först av NASA. Med hjälp av PCM teknologi så hjälpte detta astronauter att klara av de extrema temperaturväxlingar som finns i rymden.

När vi pratar om PCM teknologi och bäddmadrasser så handlar det helt enkelt om att behålla en normal kroppstemperatur under natten. Många gånger så kan din kroppstemperatur ändras flera gången under natten men du kan också vara en av många som antingen känner dig för kall eller för varm när du sover. Men med hjälp av det överdrag som finns på våra bäddmadrasser så kommer den överskottsvärme som bildas från din kropp att absorberas av de miljontals små mikrokapslar som finns i detta PCM material. Men detta överdrag hjälper också om du är kall då materialet då istället kommer att avge värme. Den värme som absorberas kommer att lagras och därför så kan den värmen sedan återges om du skulle bli kallare under natten.

Med hjälp av PCM teknologin så kommer du alltså att kunna hålla en behaglig kroppstemperatur under hela natten oberoende av om du brukar vara varm eller kall när du sover. På vår hemsida så kommer du också hitta mer information om både bäddmadrasser och kombimadrasser som alla har överdrag i PCM material.